Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:09:27 GMT

طالبان به دنبال تحکیم روابط با جامعه بین الملل

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۰۴۴۶

طالبان به دنبال تحکیم روابط با جامعه بین الملل

به گزارش چهارشنبه ایرنا، این رسانه نوشت: فهرست کشورهایی که طالبان برای شرکت در این مراسم از آنها دعوت کرده متشکل از دوستان قدیمی و متحدان جدید آن است. پاکستان و قطر همواره روابط صمیمانه ای با طالبان داشته اند اما اقدام این گروه برای دعوت از دیگر کشورها بخشی از مذاکرات برای ایجاد راه حل های صلح آمیز در افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاکستان ممکن است اولین کشوری باشد که طالبان را به رسمیت می شناسد

این رسانه گزارش داد: پاکستان یکی از سه کشوری است که حکومت طالبان را در دهه ۱۹۹۰ میلادی به رسمیت شناخت. به تازگی شیخ راشد وزیر  کشور پاکستان گفت کشورش «نگهبان» طالبان است و طالبان هم بر این باور است که پاکستان «دومین خانه» آنها است. بنابراین عجیب نیست که دولت پاکستان تبدیل به اولین کشوری شود که طالبان را به رسمیت می شناسد.

قطر روابط «صمیمانه» با طالبان برقرار کرده است

قطر حکومت طالبان را در دهه ۱۹۹۰ به رسمیت نشناخت اما همواره روابط «صمیمانه» ای با این گروه داشته است. قطر همچنین نقش میانجی را از طریق تبدیل دوحه به پایگاهی برای مذاکرات صلح با آمریکا ایفا کرده است.

چین: پکن در تعامل با طالبان محتاط است

چین می گوید به دنبال روابط «دوستانه» با طالبان است اما بعید به نظر می رسد تصمیم عجولانه ای در به رسمیت شناختن طالبان اتخاذ کند. هر چند که پکن، افغانستان را فرصتی برای توسعه طرح «یک کمربند- یک جاده» قلمداد می کند مسائل امنیتی و ثبات همچنان یک نگرانی است. بی میلی چین زمانی مشهود بود که وزارت خارجه این کشور گفت اطلاعاتی درباره دعوت طالبان از این کشور برای شرکت در مراسم تشکیل دولت افغانستان ندارد.

روسیه نگران مسائل امنیتی است

روسیه از مدتها قبل از طریق تلاش های مختلف برای مذاکرات صلح در کشور جنگ زده افغانستان با طالبان در ارتباط بوده است. موضع مسکو عمدتا با تمرکز با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بوده است و بر این باور است که «اشغال خارجی» هر کشوری باید متوقف شود. اما به دلیل نگرانی های امنیتی گمان می رود مسکو نیز قبل از هر موضع رسمی در قبال طالبان منتظر بماند و نظاره گر اقدامات طالبان باشد.

ترکیه خروج آمریکا از افغانستان را فرصت می داند

ترکیه که در عملیات سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان در سال ۲۰۰۱ شرکت داشته اند اکنون خلاء ناشی از خروج نیروهای ناتو و آمریکا را یک فرصت برای خود قلمداد می کند. این کشور ممکن است حمایت های لجستیکی را برای از سرگیری عملیات در فرودگاه کابل انجام دهد. این کشور به چشم تجاری به افغانستان نگاه می کند و به دنبال کسب منافع تجاری و انتقال کالاهای ترک به بازار افغانستان است هر چند که این کشور نیز نگران مسائل امنیتی، ثبات و بحران پناهجویان افغان است.

به تازگی فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد این سازمان در موضوع به رسمیت شناختن دولت ها ورود نمی کند.

وی درباره تشکیل دولت در افغانستان و به رسمیت شناختن آن از سوی سازمان ملل اظهار داشت همان طور که می دانید دبیرخانه سازمان ملل و سازمان ملل در مقوله به رسمیت شناختن دولتها ورود نمی کنند. این موضوعی است که توسط کشورهای عضو انجام می شود نه توسط ما.
معاون سخنگوی سازمان ملل همچنین اظهار داشت: از نظر ما تنها یک توافق فراگیر و مذاکره شده  منجر به صلح پایدار در افغانستان می شود.
وی تاکید کرد سازمان ملل متعهد به مشارکت در راه حل مسالمت آمیز، ترویج حقوق بشر همه افغان ها  به ویژه زنان و دختران، ارتقا توسعه پایدار در راستای هدف  ۲۰۳۰ و ارائه کمک های بشردوستانه ضروری و حمایت حیاتی از مردم نیازمند است.

برچسب‌ها روسیه طالبان چین ایران ترکیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه طالبان چین روسیه طالبان چین ایران ترکیه رسمیت شناختن سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۰۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان

حسین ابراهیم طاها دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در اجلاس عمومی این سازمان با اشاره به افغانستان گفت سازمان همکاری اسلامی تعامل خود با طالبان را در چارچوب رویکرد بشردوستانه و گفتگوی سازنده ادامه می‌دهد.

وی در ادامه نیز از کشورهای عضو خواست تا از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان که تحت نظارت و مدیریت بانک توسعه اسلامی قرار دارد به تلاش‌های بشردوستانه سازمان همکاری اسلامی در افغانستان کمک کنند.

پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» از 4 تا 5 می (15 تا 16 اردیبهشت) در گامبیا در حال برگزاری است.

گفتنی است «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در این اجلاس شرکت کرده است.

به گفته بلخی، هیئت طالبان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • پاسخ طالبان به موضع پاکستان درباره منشأ حملات تروریستی داعش
  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه