Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:15:45 GMT

تیم طالبان در مذاکرات صلح افغانستان در قطر شامل زنان است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۴۸۳۹۸

تیم طالبان در مذاکرات صلح افغانستان در قطر شامل زنان است

سخنگوی طالبان در آستانه نشست قریب‌الوقوع بین‌الافغانی با هدف پایان دادن به جنگ در افغانستان اعلام کرد: برای نخستین بار زنان در هیأت طالبان برای مذاکرات صلح قریب‌الوقوع در قطر حضور خواهند داشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، برای گروهی که به خاطر رفتار محافظه‌کارانه بسیار شدیدش نسبت به حقوق زنان بدنام است، این اقدام بیانگر گامی رو به جلو برای رسیدگی به درخواست حضور زنان در این مذاکرات محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشست بین‌الافغانی 19 تا 21 آوریل در دوحه بین طالبان و هیأتی متشکل از مقامات برجسته افغان از جمله سیاست‌مداران جناح مخالف و فعالان جامعه مدنی برگزار می‌شود. این نشست به دنبال مذاکراتی مشابه بین این دو طرف در مسکو در فوریه سال جاری میلادی صورت می‌گیرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت: در بین اعضای هیأت طالبان در نشست دوحه، زنان نیز حضور خواهند داشت.

وی این زنان را معرفی نکرد اما گفت: این زنان هیچ رابطه فامیلی با اعضای ارشد طالبان ندارند. آنها زنان افغان عادی از داخل و خارج از کشور هستند که از تلاش‌های این امارت اسلامی حمایت کرده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد همچنین در توییتی تاکید کرد که این زنان تنها در مذاکرات با نمایندگان سیاسی و جامعه مدنی افغانستان حضور خواهند داشت و در مذاکرات اصلی با مقامات آمریکایی به رهبری زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان شرکت نخواهند داشت.

یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: خلیل‌زاد هنوز هیچ تاریخی را برای دور آتی مذاکرات با طالبان اعلام نکرده است.

وی افزود: ما مذاکرات جدیدی با طالبان نداریم که در حال حاضر بخواهیم تاریخ آن را اعلام کنیم. پیش از مذاکرات، ما بیشتر به دنبال نتیجه نشست بین‌الافغانی هستیم.

بدنامی طالبان به خاطر اقدامات آنها برای مجبور کردن زنان برای پوشیدن پوشیه و اعمال محدودیت‌های شدید از جمله ممنوعیت مدرسه رفتن دختران و ممنوع کردن زنان از کار کردن در خارج از منزل به وجود آمده است. با این حال، سخنگوی طالبان اعلام کرد که این گروه تغییر کرده و در حال حاضر از تحصیل دختران و دیگر حقوق زنان در چارچوب سیستم «شریعت اسلامی» حمایت می‌کند.

گروه‌های جامعه مدنی، دولت کابل و شرکای بین‌المللی افغانستان برای آن که زنان در این مذاکرات شرکت داشته باشند به شدت تلاش کرده‌اند و خبرها درباره حضور زنان در هیأت طالبان به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۴۸۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود

سخنگوی ارتش پاکستان مدعی شد حمله انتحاری که جان پنج مهندس چینی را در خیبرپختونخوا گرفت، در افغانستان طراحی شده بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «احمد شریف چوهدری» سخنگوی ارتش پاکستان در یک نشست خبری مدعی شد حمله اخیر به کاروان مهندسان چینی در ایالت خیبرپختونخوا در افغانستان طراحی شده و عامل انتحاری نیز تبعه افغان بود.

چوهدری گفت: توطئه‌ای که در حمله به کاروانی در منطقه بشام از توابع ناحیه شانگله خیبرپختونخوا در 26 مارس منجر به کشته شدن پنج مهندس چینی شد، در افغانستان طراحیشده بود.

وی در ادامه نیز مدعی شد: این بمب‌گذاری انتحاری به آن سوی مرز نیز متصل است و برنامه‌ریزی این ترور در افغانستان انجام شده است. تروریست‌ها و تسهیل‌کنندگان آنها نیز از افغانستان کنترل می‌شدند و بمب‌گذار انتحاری نیز یک افغان بود.

واکنش طالبان به حمله انتحاری علیه چینی‌ها در پاکستان5 مهندس چینی در انفجار تروریستی در پاکستان کشته شدند

دولت و ارتش پاکستان پیش از این نیز بارها مدعی شده بودند ناامنی‌های این کشور ریشه در افغانستان دارد و حکومت طالبان را به حمایت از مخالفان مسلح متهم کرده بودند؛ اتهامی که کابل همواره رد کرده است.

گفتنی است وزارت خارجه حکومت طالبان پیش از این ضمن محکومیت حمله مذکور آن را تلاشی برای تضعیف همکاری‌های منطقه‌ای خوانده بود.

انتهای پیام/.

 

دیگر خبرها

  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • طالبان:حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان